12 de desembre 2006

FESTES, DESITJOS I IL·LUSIONS


Ara, les dates que s’acosten són per passar en família, amb fred i prop dels que t’estimes. I és que aquests dies tenen alguna cosa especial que ens entendreix. Potser és el record que conservem de quan érem infants, o potser és perquè es desperta el nen que encara duem dins el que ens fa posar contents quan veiem els més petits il·lusionats amb el tió, o esperant amb ànsia l’arribada dels reis mags.

Així doncs, amb la il·lusió d’un infant la nit de Nadal, i amb el cor entendrit pel caliu de la llar, permeteu-me que us desitgi unes BONES FESTES.

BONA NIT I BONA LLUM












Estem fregant l’equador del desembre, un temps amb moltes festes, no només les pròpies d’aquestes dates de Nadal, sinó també les de principis de mes amb el pont de la Puríssima Constitució. Uns dies en què la majoria dels catalans hem aprofitat per fer una petita escapada, que ens ajudarà a encarar les festes una mica més relaxats.

L’interval entre els ponts i els dies eminentment festius és la treva que cada any tenim per omplir el rebost amb turrons i cava. Català, evidentment. I és que s’acosten els dies en què els posarem a la taula per fer postres i brindar pel Nadal i l’Any Nou.

Com sempre, a l’Escala encarem aquestes dates amb la millor cuina possible, amb els consells dels professionals i amb receptes d’amants amateurs de la bona taula. Tot plegat se serveix emmarcat en la Cuina de Nadal que se celebra aquests dies a l’Escala. I per veure-ho bé, i encendre la il·lusió d’aquestes dates cada tarda obrim la il·luminació tradicional de Nadal. L’encesa oficial aquest any la vàrem tornar a fer amb els més petits. La seva il·lusió va tornar a il·luminar tots els carrers de l’Escala.